Lastbalansering - därför är det viktigt vid val av laddbox

För den som funderar på att investera i laddboxar och jämför olika lösningar brukar begreppet lastbalansering dyka upp snabbt. Lastbalansering handlar om att, med hjälp av smart teknologi, optimera användningen av den el som för närvarande finns tillgänglig i systemet. Laddboxar med inbyggd lastbalansering kan helt enkelt nyttja fastighetens befintliga elkapacitet till att ladda fler fordon.

Eltillgången är aldrig obegränsad. Och den kapacitet man har behöver nyttjas på effektivast möjliga sätt för att så många som möjligt i en BRF eller på ett företag ska kunna ladda samtidigt.

− Lastbalansering är egentligen lastoptimering, alltså att optimera elen som för närvarande finns tillgänglig i en fastighet. Det är ett intelligent integrerat system som effektivt fördelar tillgänglig el till samtliga fordon som laddas parallellt i exempelvis ett garage. Lastbalanseringen gör att elen automatiskt och i realtid styrs dit den behövs mest, säger Peter Magnusson, mjukvaruutvecklare på Waybler.

Ladda fler bilar på befintlig el

Laddboxar med lastbalansering nyttjar ständigt fastighetens elkapacitet på bästa möjliga sätt. En av lastbalanseringens främsta fördelar är att den kan kapa kostsamma utbyggnader av elsystemet i en fastighet. Ett gott råd till företag och bostadsrättsföreningar som överväger att investera i laddboxar är därför att välja en leverantör som erbjuder lastbalansering som en självklar integrerad funktion i samtliga laddboxar.

Wayblers laddboxar är utrustade med en unik, molnbaserad och patentsökt lastbalanseringslösning som kan ladda upp till sex gånger fler fordon än en konventionell laddlösning.

− Eftersom systemet effektivt tar tillvara den el som finns tillgänglig så kommer man väldigt långt utan att behöva förstärka den tillgängliga elkapaciteten. På parkeringar där många ska kunna ladda så behövs en lastbalansering som säkerställer just detta, och att alla ändå ska kunna ladda fullt batteri under en arbetsdag eller under natten, säger Peter Magnusson.

Läs om Wayblers lösningar för BRF.

Läs om Wayblers lösningar för företag.

Mer från Waybler

Välkommen William Lindqvist - Ett färskt tillskott i Wayblers Operations-Team

Waybler fortsätter att växa och stärka sitt team, och senaste tillskottet till vårt operations team är ingen mindre än William Lindqvist. Sedan mitten av februari har William varit en del av teamet och...

24.04.22
2 min

Waybler expanderar till Finland genom nytt samarbetsavtal med Sparkli

Waybler har idag tillkännagivit ett nytt strategiskt samarbetsavtal med finska Sparkli – en av Finlands ledande aktörer inom installation av elbilsladdning. Sparkli kommer att få ensamrätt att sälja Wayblers...

24.04.17
2 min

När Waybler laddar räcker elen till alla

Om vi fördelar våra resurser smartare så räcker de längre. Med rätt tankesätt och teknik räcker strömmen till alla elbilister – idag och i framtiden. Waybler erbjuder en lösning för att ladda hållbart...

24.03.15
3 min