Waybler etablerar sig på den tyska marknaden

Waybler expanderar internationellt under 2022 med start i Tyskland under våren. Där har nu Patrick Grömig tillträtt som ny Country Manager. Patrick har en gedigen bakgrund inom energi- och elbilsindustrin kommer att etablera en organisation av återförsäljare runtom i Tyskland. Det är ett av Europas största länder med drygt 43 miljoner personbilar. Idag är drygt 1 miljon av dem elbilar och en mycket snabb elektrifiering av landets fordonsflotta pågår.

– Jag har tidigare arbetat i bland annat solenergiindustrin och med energilösningar för fastigheter. De senaste sex åren har jag arbetat i elfordonsindustrin, bland annat på Zaptec. Jag har ett stort teknikintresse och trivs verkligen i elfordonsindustrin, säger Patrick Grömig, som är baserad i Frankfurt.

Unik teknologi och korta beslutsvägar

Patrick ser stor potential för Waybler på den tyska marknaden med sitt unika erbjudande:

– Det som tilltalade mig med Waybler var dels att det är en entreprenörsinriktad organisation med korta beslutsvägar och att bolagets teknologi är unik och verkligen sticker ut på marknaden. Jag ser verkligen fram emot att sätta Waybler på kartan i Tyskland, säger Patrick Grömig.

Elektrifierar den tyska fordonsflottan

Patrick har tidigare arbetat på internationella företag som befinner sig i startgroparna för en tysk etablering och drivs av att få vara med och bygga upp något helt nytt från grunden.

– Tyskland är ett stort land med en befolkning på 83 miljoner och med drygt 43 miljoner personbilar. I dagsläget är drygt 1 miljon av dem elbilar, men ambitionen är att elbilar ska stå för 30 procent av landets samlade fordonsflotta senast år 2030. Waybler har ett starkt erbjudande och bolaget har potential till exponentiell tillväxt på den tyska marknaden framöver, säger Patrick Grömig.

Bygger upp återförsäljarnätverk

En av hans första uppgifter är att etablera ett nätverk av återförsäljare runtom i Tyskland. En annan viktig uppgift är att växa den tyska organisationen. All tillverkning och produktutveckling kommer fortsatt att ske i Sverige och Wayblers tyska verksamhet kommer att fokusera på försäljning och service till bolagets tyska kunder.

– Jag har hittills mött ett stort intresse och en nyfikenhet på Waybler och våra lösningar, som kommer allra bäst till sin rätt vid storskalig elbilsladdning, säger Patrick Grömig.

Kurt Högnelid, VD på Waybler:

– Waybler växer starkt i Sverige där allt fler får upp ögonen för vår effektiva laddlösning. Nu är vi mogna att ta ett stort steg ut i Europa, med start på den tyska marknaden där fordonsflottan nu snabbt ställs om till laddbart. Där, precis som i Sverige, så behövs det skalbara, effektiva och smarta laddlösningar. Vi tror starkt på den tyska marknaden och är väldigt glada att ha fått Patrick Grömig ombord som säljansvarig.

Mer från Waybler

Välkommen William Lindqvist - Ett färskt tillskott i Wayblers Operations-Team

Waybler fortsätter att växa och stärka sitt team, och senaste tillskottet till vårt operations team är ingen mindre än William Lindqvist. Sedan mitten av februari har William varit en del av teamet och...

24.04.22
2 min

Waybler expanderar till Finland genom nytt samarbetsavtal med Sparkli

Waybler har idag tillkännagivit ett nytt strategiskt samarbetsavtal med finska Sparkli – en av Finlands ledande aktörer inom installation av elbilsladdning. Sparkli kommer att få ensamrätt att sälja Wayblers...

24.04.17
2 min

När Waybler laddar räcker elen till alla

Om vi fördelar våra resurser smartare så räcker de längre. Med rätt tankesätt och teknik räcker strömmen till alla elbilister – idag och i framtiden. Waybler erbjuder en lösning för att ladda hållbart...

24.03.15
3 min