Svenska laddbolaget Waybler expanderar till Finland genom nytt samarbetsavtal med Sparkli

Svenska laddbolaget Waybler har idag tillkännagivit ett nytt strategiskt samarbetsavtal med finska Sparkli – en av Finlands ledande aktörer inom installation av elbilsladdning. Sparkli kommer att få ensamrätt att sälja Wayblers laddboxar på den finska marknaden och samarbetet markerar ett viktigt steg i Wayblers internationella expansion.

Det här avtalet är en betydande milstolpe för Waybler och ett stort steg framåt i vår Europeiska expansionsstrategi. Genom att samarbeta med Sparkli får vi möjlighet att erbjuda våra innovativa lösningar till den snabbt växande elbilsbranschen i Finland och därigenom fortsätta att driva på omställningen till hållbar laddning för företag och föreningar, säger Kurt Högnelid, VD för Waybler.

Avtalet innebär att Sparkli kommer att sälja Wayblers laddboxar och laddningstjänster över hela Finland genom deras nationellt täckande nätverk med 130 installatörer.

Sparkli är en av de största återförsäljarna i Finland och har fokuserat på ledande, smarta laddningslösningarna för elbilar sedan 2021. Bolaget tillhandahåller laddningslösningar av högsta kvalitet och säkerhet som hjälper kunderna att spara pengar i den initiala infrastrukturinvesteringen såväl som under hela livslängden för laddningslösningen.

Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Waybler. Genom att kunna erbjuda Wayblers avancerade laddningslösningar på den finska marknaden stärker vi vårt erbjudande mot företags- och fastighetssektorn och bidrar till att påskynda elektrifieringen i Finland. Vi ser en stor potential i att kunna erbjuda våra kunder en klok och hållbar laddlösning, säger Marko Heino, VD för Sparkli.

Waybler:
Kurt Högnelid
VD
kurt@waybler.com
+46 733 58 68 00

Sparkli:
Marko Heino
VD
marko@sparkli.fi
+358 40 1589 551

Sparkli öppnar försäljning av Wayblers laddboxar i Finland