När Waybler laddar räcker elen till alla

Om vi fördelar våra resurser smartare så räcker de längre. Med rätt tankesätt och teknik räcker strömmen till alla elbilister – idag och i framtiden. Waybler erbjuder en lösning för att ladda hållbart och kostnadseffektivt där bilen oftast står parkerad.

Fler elbilar innebär utmaningar för samhället. En viktig nyckel till elektrifieringen är att skapa hållbar laddning med klok styrning av befintlig elkapacitet. Waybler arbetar för att den storskaliga övergången till elbilar ska kunna bli verklighet, och tvärt emot vad många hävdar ser de inga problem att med dagens kapacitet ladda fler bilar.

– Om vi fördelar resurserna smartare så räcker de längre. För att elektrifieringen ska bli genomförbar måste vi tänka nytt och skapa laddning som är hållbar i alla led: kostnadseffektiv, resurssmart och lättillgänglig, säger Kurt Högnelid, grundare och vd på Waybler.

Wayblers filosofi är att använda befintlig el mer effektivt. Med en svenskbyggd laddbox, egenutvecklad mjukvara och innovativ lastbalansering räcker strömmen till fler.

– Tack vare vår unika lastbalansering hamnar elen alltid där den behövs som bäst för stunden. Med Wayblers teknik kan vi ladda fler bilar på befintlig el: upp till sex gånger så många fordon som en konventionell laddlösning, säger Kurt Högnelid.

Helhetslösning för halva marknaden

Wayblers vision är hållbar och kostnadseffektiv laddning där bilen oftast står parkerad, hemma eller på arbetet. Därför fokuserar de bara på halva marknaden; på lägenheten där man bor och platsen där man jobbar. Kunderna är företag, bostadsrättsföreningar, samfälligheter och kommuner.

– Vår lösning är optimerad för situationer där flera fordon laddar samtidigt och vi är ett av få bolag som enkom fokuserar på den här delen av marknaden. Tack vare att vi bara jobbar med segmentet garage och parkeringar kan vi hålla nere installationskostnaderna rejält, och med Waybler behövs varken utökat effektabonnemang eller markarbete för att öka effekten i fastigheten. Vår lösning är gjord för att vara så enkel som möjligt för kunden, den kan skräddarsys efter behov och skalas upp i takt med ökad efterfrågan, säger Kurt Högnelid.

Mer från Waybler

Waybler expanderar till Finland genom nytt samarbetsavtal med Sparkli

Waybler har idag tillkännagivit ett nytt strategiskt samarbetsavtal med finska Sparkli – en av Finlands ledande aktörer inom installation av elbilsladdning. Sparkli kommer att få ensamrätt att sälja Wayblers...

24.04.17
2 min

Räckviddsångest - Vad är det och hur kan du bli kvitt den?

Räckviddsångest, ett bekant begrepp för många av oss, har under de senaste åren genomgått en märkbar förändring. Med den stora tillväxten av elbilar som ett allt vanligare inslag på våra vägar har vår oro...

24.03.06
3 min

Brf Farmen storsatsar på elbilsladdning med Wayblers skalbara lösning 

Waybler Dynamic för företag, bostadsrättsföreningar och företag

Brf Farmen är en av Sveriges tio största bostadsrättsföreningar med sina 866 lägenheter och 50-talet lokaler för uthyrning. Till föreningen hör ett stort parkeringsområde med ca 1 100 parkeringsplatser...

24.02.23
5 min