Samarbete och hållbar framtid i fokus på Mobility Day 2023

Årets Mobility Day 2023 gick av stapeln den 30 augusti i Stockholm och  Waybler var där för att trendspana, nätverka och delta som en viktig röst i ett panelsamtal om elektrifierad mobilitet.

Initierat av Kista Science City, Stockholm stad, Region Stockholm och Ericsson, är evenemanget en plattform för att främja samarbete och innovation inom mobilitetslösningar. Målet är tydligt – att främja hållbar och effektiv transport genom att samla experter och entusiaster för att dela idéer och insikter. 

Thomas Poturaj, Partner Account Manager på Waybler, deltog i en paneldiskussion med temat “Mobility Electrification for the Climate”. Paneldiskussionen kretsade kring ämnen som finansiering av elektrisk mobilitet, hållbar elektrifiering och företags anpassning till tekniska framsteg, vilket ledde till en engagerande diskussion.

– Paneldiskussionen var mycket givande och jag tycker att vi lyckades väcka en intressant dialog om viktiga ämnen. Perspektiven från panelens olika företag gav en rik dynamik och genererade diskussioner med värdefulla insikter. Diskussionen om smart och effektiv laddning tog en spännande riktning som öppnade upp för nya idéer och lösningar, säger Thomas Poturaj

Evenemangets övergripande tema, ‘Shaping a sustainable tomorrow,’ betonade vikten av att integrera nya teknologier som autonoma fordon, elektrisk mobilitet och intelligent infrastruktur för att forma en mer hållbar framtid för transport.

–  Jag gick hem efter dagen, stärkt av ny kunskap och energi. Det var en stor bredd på allt som visades. Framtiden, med hjälp av ny teknik, ser verkligen ljus ut. Att vi fick visa upp vår prisbelönade lösning för gatuladdning i detta sammanhanget, med så många andra kompetenta aktörer känns roligt. För att sammanfatta dagen så är elbilsladdning en viktig komponent i den elektrifierade mobilitetens framtid, säger Thomas Poturaj.

Med tankarna från Mobility Day 2023 i bakhuvudet ser vi med entusiasm fram emot att fortsätta vårt arbete för hållbar mobilitet . Genom öppna dialoger, samarbete och framåtanda kan vi tillsammans med andra drivna aktörer gemensamt forma en framtida rörlighet som främjar ett hållbart samhälle.

Här kan du läsa mer om Wayblers prisbelönade lösning för gatuladdning.

Här kan du läsa mer om Kista Science City och Mobility Day.

Mer från Waybler

Välkommen William Lindqvist - Ett färskt tillskott i Wayblers Operations-Team

Waybler fortsätter att växa och stärka sitt team, och senaste tillskottet till vårt operations team är ingen mindre än William Lindqvist. Sedan mitten av februari har William varit en del av teamet och...

24.04.22
2 min

Waybler expanderar till Finland genom nytt samarbetsavtal med Sparkli

Waybler har idag tillkännagivit ett nytt strategiskt samarbetsavtal med finska Sparkli – en av Finlands ledande aktörer inom installation av elbilsladdning. Sparkli kommer att få ensamrätt att sälja Wayblers...

24.04.17
2 min

När Waybler laddar räcker elen till alla

Om vi fördelar våra resurser smartare så räcker de längre. Med rätt tankesätt och teknik räcker strömmen till alla elbilister – idag och i framtiden. Waybler erbjuder en lösning för att ladda hållbart...

24.03.15
3 min