Funktion för direktbetalning på publika laddplatser

Waybler har  gjort det möjligt att använda direktbetalning vid laddning på publika AC-laddplatser via sitt system. Denna uppdatering är en del av vårt mål att förbättra användarupplevelsen och följa de senaste EU-regleringarna.

Enklare och smidigare laddning för fastighetsägare och företag

Den nya direktbetalningsfunktionen gör det enklare för fastighetsägare, företag och bostadsrättsföreningar att erbjuda publika laddtjänster till sina kunder, hyresgäster eller boende. Genom direktbetalning kan användare snabbt och enkelt betala för sin laddning med sitt kort, utan behov av abonnemang eller personlig registrering. Detta innebär en bättre användarupplevelse och smidigare hantering för alla inblandade.

Bakgrund: EU-lagen AFIR

Införandet av direktbetalning är också ett viktigt steg för att följa EUs nya reglering, AFIR (Alternative Fuels Infrastructure Regulation). AFIR syftar till att skapa en tillgänglig och enkel infrastruktur för alternativa bränslen, inklusive elbilsladdning, över hela Europa. En viktig del av denna reglering är kravet på ad hoc-betalningar vid publika laddstationer, vilket innebär att användare ska kunna betala utan att behöva registrera sig eller teckna abonnemang.

Genom att erbjuda direktbetalning uppfyller Wayblers system dessa krav och bidrar till en mer användarvänlig och tillgänglig laddinfrastruktur.

Mer information

Regleringen om direktbetalning för publika laddplatser kommer inte att tillämpas retroaktivt, vilket innebär att företag eller föreningar som redan erbjuder publika laddplatser via Wayblers system inte påverkas. Möjligheten att direktbetala gäller endast publika laddplatser som har installerats efter den 1 januari 2024.

För frågor om direktbetalning eller för att erbjuda tjänsten, kontakta oss på sales@waybler.com.

Mer från Waybler

Bilsemester med elbil: Malins äventyr genom Europa

Vi har tidigare skrivit om fenomenet räckviddsångest, en het potatis som börjar mattas av i takt med att laddnätverk ploppar upp i rasande fart och elbilsförare successivt ökar sitt självförtroende. Men...

24.06.28
4 min

Waybler AdminCenter: Nytt utseende, samma smarta funktioner

Waybler AdminCenter har nyligen uppdaterats för att förbättra användarupplevelsen. Den nya designen är både mer användarvänlig och estetiskt tilltalande. Ingen funktionalitet har ändrats eller tagits bort...

24.06.19
1 min

Waybler revolutionerar installation av elbilsladdning - erhåller patent

Waybler tillkännager idag att de har erhållit patent för en helt ny produkt för installation av elbilsladdning – Waybler Kabelsten. Produkten möjliggör både ett snabbare och mer kostnadseffektiv sätt...

24.05.24
2 min