Fortsatt expansion och strategiska satsningar under 2023

Efter flera års uppgång är svensk ekonomi på väg in i en mer dämpad ekonomisk utveckling på grund av en orolig omvärld. Det höjda ränteläget kan komma att påverka fastighetsbolags- och bostadsrättsföreningars ekonomiska utrymme. Men samtidigt befinner vi oss mitt i en snabb, grön omställning av den svenska fordonsflottan. Bara under 2022 så ökade antalet laddbara bilar i Sverige med 52 procent och antalet laddpunkter med 24 procent.*

– Elbilar står numera för en stor del av nybilsförsäljningen och regeringen kommer även fortsättningsvis att investera i stöd för utbyggnad av laddinfrastruktur. Dessa faktorer bidrar till att vi ser ljust på 2023, säger Kurt Högnelid, vd på Waybler.

Wayblers lastbalanseringslösning ligger rätt i tiden

I september 2022 nylanserades företaget under varumärket Waybler, som under hösten har tagits emot väl på marknaden. Under 2023 fortgår arbetet med att positionera Waybler genom att kommunicera vilka vi är och fördelarna med vår laddlösning.

– I nuläget, med ökade räntekostnader, är vår unika teknologi mer relevant än någonsin eftersom du kan ladda fler elbilar utan att behöva dra in mer el i fastigheten. Vi är specialister på att ladda många elbilar på ett kostnadseffektivt sätt. Vår lastbalanseringslösning blir alltmer intressant för fler i takt med att antalet elbilar på marknaden ökar, säger Kurt Högnelid.

Tysklandslansering intensifieras med komplett organisation på plats

Sommaren 2022 tog Waybler ett betydande steg ut på den internationella marknaden i och med sin lansering i Tyskland. Under hösten har Waybler börjat positionera sig bland återförsäljare och partners på den tyska marknaden och under 2023 intensifieras bearbetningen. Målet under detta år är att bygga upp ett nätverk av återförsäljare och distributörer runtom i landet.

– Och även på den svenska marknaden övergår vi nu successivt till att alltmer sälja via lokala partners som har en stark förankring i sina respektive geografiska områden. Det är ett viktigt steg för att kunna expandera vår försäljningsorganisation och på sikt nå ut till fler, säger Kurt Högnelid.

Pilotanläggningar för gatuladdning i Stockholm

I somras utsågs Wayblers förslag för laddning av elfordon i gatumiljö till det vinnande bidraget i Sveriges första innovationstävling inom området. Nu bygger Waybler två pilotanläggningar för gatuladdning i Stockholm och Kista, som står klara första kvartalet 2023.

– Vi är först ut med att erbjuda en riktigt kostnadseffektiv lösning för storskalig gatuladdning, vilket gör elbil till ett tänkbart alternativ även för boende i flerfamiljshus utan egen parkering eller garage. Det här kan bli en game changer som öppnar upp elbilsmarknaden för en bred och viktig målgrupp, säger Kurt Högnelid.

Läs mer om Wayblers laddlösning för bostadsrättsföreningar.
Läs mer om Wayblers laddlösning för företag.

*Power Circle, statistik från december 2022

Mer från Waybler

Bilsemester med elbil: Malins äventyr genom Europa

Vi har tidigare skrivit om fenomenet räckviddsångest, en het potatis som börjar mattas av i takt med att laddnätverk ploppar upp i rasande fart och elbilsförare successivt ökar sitt självförtroende. Men...

24.06.28
4 min

Waybler AdminCenter: Nytt utseende, samma smarta funktioner

Waybler AdminCenter har nyligen uppdaterats för att förbättra användarupplevelsen. Den nya designen är både mer användarvänlig och estetiskt tilltalande. Ingen funktionalitet har ändrats eller tagits bort...

24.06.19
1 min

Funktion för direktbetalning på publika laddplatser

Waybler har  gjort det möjligt att använda direktbetalning vid laddning på publika AC-laddplatser via sitt system. Denna uppdatering är en del av vårt mål att förbättra användarupplevelsen och följa de...

24.06.10
2 min