Snabb omställning väntar när elbilsmarknaden når en tipping point

Det råder ingen tvekan om att elbilsmarknaden är het och kommer att fortsätta växa i många år framöver. Wayblers vd Kurt Högnelid tror dock att den långsamma och successiva ökning som många analytiker förutspår istället kommer att ersättas av ett betydligt snabbare skifte. En snabbare utveckling som triggas av att övergången från fossildrivna till eldrivna personbilar når en tipping point då omställningstakten ökar markant.

– Flera faktorer bidrar till att en tipping point för elbilsmarknaden närmar sig med stormsteg. På senare år har prisnivån på elbilar sjunkit och antalet elbilsmodeller med en överkomlig prislapp för gemene man har ökat. Allt fler inser också att om de investerar i en fossildriven bil kommer den sannolikt att ha ett obefintligt eller mycket lågt andrahandsvärde om ett par år, säger Kurt Högnelid, vd på Waybler.

Elbilens utveckling kommer likna den för smartphonen

Bekvämligheten i att slippa åka till bensinstationen för att tanka sin bil tilltalar många, liksom möjligheten att kunna köra till en betydligt lägre milkostnad jämfört med traditionella bensindrivna bilar. Kurt Högnelid gör en liknelse med mobiltelefonmarknadens övergång från traditionella mobiltelefoner till smartphones, ett skifte som gick betydligt snabbare än många förväntat sig.

– När tillräckligt många faktorer samverkar bidrar det till en tipping point på marknaden. Jag tror personligen att vi står inför en otroligt spännande tid nu vad gäller fordonsflottans gröna omställning, säger Kurt Högnelid.

Och fortsätter:

En kritisk fråga när allt fler investerar i eldrivna fordon är förstås tillgången till el. Många hävdar att det ökade antalet elbilar kommer att förutsätta en framtida utbyggnad av elnätet, men faktum är att vi kan åstadkomma otroligt mycket med hjälp av intelligenta lastbalanseringslösningar som fördelar den tillgängliga elen i nätet på ett intelligent sätt. Här befinner sig Waybler i utvecklingens absoluta framkant!

Läs mer om Wayblers smarta elbilsladdning här.

Några av våra kunder

Besök & leverans:
Svetsarvägen 8
171 41 Solna

Postadress:
Waybler AB
Box 4020
171 04 Solna

Copyright © 2023 Waybler. All rights reserved.
IntegritetspolicyRegulatory
EIT Urban Mobility. Co-funded by the European Union